Tips & tricks pentru copiii sensibili la îmbrăcăminte

Tips & tricks pentru copiii sensibili la îmbrăcăminte

Pielea copilului este extrem de sensibilă și cu atât mai mult are nevoie de atenție dacă se confruntă cu dermatofitoză, eczema sau orice alte boli de piele. Țesăturile care intră în contact cu pielea copiilor sunt foarte importante și acestea pot reduce sau accentua problemele pielii.

Hainele pentru copii pot fi dureroase și insuportabile pentru pielea sensibilă a celor mici.

De aceea, ți-am pregătit câteva trucuri care te ajută să-ți protejezi copilul și să-i oferi haine cât mai prietenoase cu pielea lui.

1. Haine din fibre naturale
Hainele pentru bebeluși trebuie să fie confortabile, practice și din fibre naturale care să lase pielea să respire și să nu o irite, devenind și mai sensibilă. Pielea copiilor este de 10 ori mai sensibilă decât a adulților și este important să fim atenți la lucrurile pe care le aducem în contact cu copiii.
Printre materialele naturale se regăsește bumbacul organic, lâna merinos, bambus și mătase. Materiale care nu irită pielea și nu provoacă alergii sau iritații. Pielea este protejată și copilul va simți cum fibrele moi îi mângâie pielea.

2. Îmbrăcăminte fără etichete
Etichetele sunt insuportabile pentru copilașii cu piele sensibilă. Etichetele prinse pe haine pot provoca iritații și mâncărimi. Alege haine fără etichete sau îndepărtează eticheta în totalitate. Unele branduri sunt extrem de atente la aceste detalii și au cusături simple în zona etichetelor pentru a facilita îndepărtarea acestora foarte ușor.

3. Evitați hainele fixe
Mărimea hainelor este foarte importantă pentru copiii cu piele sensibilă și este recomandat să evitați mărimile fixe sau prea mici. Alegeți haine după mărimea copilului, nu după vârstă. Copiii se dezvoltă diferit și puteți să vă treziți cu haine lipite de pielea copilului vostru care îi vor provoca disconfort. Luați în considerare că dimensiunile pot fi diferite de la producător la producător și trebuie să consulțați ghidul de mărimi pentru fiecare. Cel mai probabil îl găsiți în descrierea produselor.

4. Croială și închidere simplă
Alegeți haine cu o croială simplă care nu apasă pe corpul copilului și nu creează puncte de presiune pe piele. Urmele lăsate de haine pe piele sunt deranjante și îi provoacă un disconfort suplimentar copilului. Luați în considerare haine lejere, ușoare și cu închideri simple.

Dacă ai ajuns la finalul acestui articol, dă-mi voie să-ți spun că ești un părinte căruia îi pasă și ne dorim să ni te alături în comunitate pe facebook și instagram.


Împreună găsim soluții pentru toate situațiile pe care le întâmpinăm în creșterea copiilor. 

Categorii

Suport clienti 10:00-16:00

0784181751 office@matimo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!