10 greșeli pe care le fac părinții când cumpără lucruri pentru bebeluși

10 greșeli pe care le fac părinții când cumpără lucruri pentru bebeluși

Meseria de părinte vine la pachet cu multe provocări și alegeri pentru bebeluși. Știu că vrei să-i oferi copilului tot ce este mai bun și mai potrivit pentru el în lumea asta, însă nimic nu este sigur. Trebuie să te informezi și să testezi.


Uite 10 greșeli pe care să le eviți atunci când cumperi lucruri pentru bebeluși:

1. Haine accesorizate
Hainele perfecte pentru bebeluși sunt realizate din fibre naturale, moi și delicate la atingere. Bebelușul are nevoie de haine cu o croială simplă, comode, fără accesorii inutile, sclipici sau broderii. Materialul este principalul criteriu în alegerea unui articol vertimentar pentru bebeluși. Hainele din fibre naturale sunt prietenoase cu pielea bebelușilor și lasă pielea să respire, nu o irită.

2. Mai mult frumoase și mai puțin practice
Hăinuțele colorate, cu printuri deosebite, sunt atractive pentru mămici. Fiecare își imaginează bebelușul îmbrăcat în diverse ținute, pe diferite tematici, măcar pentru o ședință foto. Realitatea este că hainele cu cât sunt mai colorate pot fi mai dăunătoare pentru pielea sensibilă a copiilor dacă nu sunt colorate cu pigmenți naturali. Pigmenții naturali pe bază de plante sunt alegerea potrivită și non-toxică.
Optați pentru haine din fibre naturale în culori calde și pigmentate natural.

3. Cumpărăm mai mult și plătim mai puțin
Calitatea produselor este foarte importantă pentru pielea sensibilă a celor mici. Hainele din bumbac organic sunt hipoalergenice, permit pielii să respire și nu provoacă iritații. Un articol vestimentar din fibre naturale rezistă spălare după spălare. Nu este nevoie să cumpărați 10 perechi de pantaloni pentru bebeluși doar pentru a avea de schimb și indicat este să cumpărați pantaloni pentru copii rezistenți la spălări repetate și din materiale premium. Copilul crește și hainele rămân mici, dar important este să-I oferiți confortul de care are nevoie prin articole puține și din materiale naturale.

4. Buget nelimitat pentru lucrurile copilului
Mulți părinți le cumpără copiilor multe lucruri de care nu au nevoie, fără să stabilească un buget și ajung să acumuleze lucruri nefolositoare. Este important să fii atentă la nevoile reale ale copilului tău și încearcă să-i cumperi doar strictul necesar în primii ani de viață. Copilul are nevoie să-i fie satisfăcute nevoile de bază în perioada bebelușiei.
Stabilește un buget și cumpără doar lucruri de calitate, din materiale naturale precum bumbac organic, lână merinos, bambus, cauciuc natural și lemn.

5. Nu cumpărați haine în mărimi fixe
Hainele pentru bebeluși sunt atractive și părinții cumpără adesea o salopetă pentru bebeluși sau o ținută concretă care îi este fixă copilului și nu apucă să o poarte mai mult de o dată sau de două ori.
Mărimea potrivită de haine pentru copil dacă are 12 luni este de 12-18 luni. Aveți timp să folosiți hainele jumătate de an pentru bebeluș, pe tot parcursul unui sezon.

6. Cumperi haine când este nevoie
Nu fă și tu greașeala asta. Anul are un sezon cald și un sezon rece în România. Adaptează dulapul copilului pentru clima noastră și cumpără tot ce ai nevoie la început de sezon cu puține adăugiri pe parcurs doar dacă este urgent.
Stabilește de câte haine are nevoie copilul tău în sezonul cald de exemplu, 6 body-uri pentru bebelusi, 3 pijamale, 6 perechi de pantaloni, 4 salopete pentru copii, o pereche ochelari de soare, o pălărie de soare, etc. Plasează o comandă pe matimo.ro dacă îți dorești haine din fibre naturale, non-toxice care să formeze o garderobă minimalistă pentru copilul tău și folosește hainele pentru copil timp de 4-6 luni, până ce vremea începe să fie mai rece și urmează o nouă comandă care să-i asigure copilului garderoba minimizată.
La final de sezon păstrează doar hainele în măsuri bune pentru bebelușul tău și cumpără doar hainele care să completeze ținute pentru noul sezon.

7. Spală hainele la mână
Evită hainele pentru bebeluși care au nevoie de o spălare specială. Asta îți irosește timp și te obosește mai mult decât este nevoie. Fii atentă să se spele la mașina de spălat haine, să fie rezistente la spălări repetate și culorile să nu se împrăștie peste alte haine. Este important să ai cât mai mult timp pentru tine și copilul tău.

8. Accesorii de rezervă
Am văzut mulți părinți care cumpără 2-3 perechi de ochelari de soare pentru bebeluși la prima comandă și nu știu dacă i se potrivesc copilului. Situația emoțională adesea ne face să cumpărăm lucruri în exces. Dintre perechile de ochelari de protecție cumpărate pentru bebeluș în primul an de viață, vei avea o pereche preferată, versatilă, care va proteja copilul aproape la fiecare expunere în lumina puternică a soarelui. Îți recomand să cumperi o pereche de ochelari, o pălărie de soare, o pereche de pantofi de apă în primul an al bebelușului și ulterior să îți dai seama dacă este nevoie să suplimentezi. Copilul este fericit atâta timp cât este protejat, comod și confortabil.

9. Îi luăm copilului pentru că i-a luat și prietena mea copilului ei
Copiii sunt unici și au nevoi unice. Recomandările sunt bune atunci când vrem să cumpărăm un lucru și nu știm ce să alegem, însă evitați să-i cumpărați copilului vostru sticlă de apă din plastic pentru că i-a luat și prietena ta copilului ei și și-a făcut treaba mai bine decât una mai scumpă. Sunt sigură că și-a făcut treaba. Încearcă să nu cumperi lucruri doar pentru că ea a cumpărat. Informează-te și vezi ce e mai bun pentru copilul tău. Sigur nu e mai bun un recipient din oțel inoxidabil cu capac cu cioc pentru bebelușul tău? Știi câte beneficii are o sticlă din otel inoxidabil și câte probleme îi poate adduce copilului o sticlă din plastic?

10. Jucării
Te gândești ce jucării să-i mai cumperi celui mic pentru a-l impresiona și să mai stea și el cuminte? Dă-i copilului un număr mic de jucării și lasă-l să exploreze. Creativitatea și-o dezvoltă printr-un număr mic de jucării, stând și căutând noi moduri de a pune jucăria în valoare. O jucărie nouă nu îi dezvoltă întotdeauna creativitatea, doar curiozitatea și-l poate face nerăbdător să primească din ce în ce mai multe pentru a le atinge, să vadă ce potential imediat au și apoi le abandonează. Mult nu înseamnă întotdeauna bun și nu aduce beneficii pe termen lung.

Rolul de părinte aduce cu sine multe provocări și te poate pune în dificultate. Nimeni nu s-a născut experimentat și trebuie să acceptăm că informația și experiența celor din jur ne poate scuti de multe teste. Ne dorim să facem doar bine, însă dintr-o dorință prea mare ajungem să mai greșim. Este normal. Toți am fost la început la un moment dat. Sper să fie cu folos tot ce ai citit despre lucrurile pentru bebeluși.

Categorii

Suport clienti 10:00-16:00

0784181751 office@matimo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!