Cum alinăm durerile gingivale la copii?

Cum alinăm durerile gingivale la copii?

Zâmbetul bebelușului este adesea umbrit de durerea provocată de apariția dințișorilor până la vârsta de doi ani. Durerile gingivale sunt normale în această perioadă, însă discomfortul provocat bebelușului și implicit transmis mamei, este greu de stăpânit.
Niciodată nu veți fi pregătite să vedeți cum bebelușul suferă, indiferent care ar fi motivul și cu siguranță veți face tot ce vă stă în putință pentru a-i alina suferința. Iată câteva indicii pentru a vă da seama că bebelușul se confruntă cu erupția dentară:

  • Gingii umflate și roșii

  • Salivă secretată în exces

  • Îşi duce excesiv de des mâna în guriţă, pe gingii

  • Începe să muște

  • Nu doarme noaptea și plânge fără un motiv aparent

  • Mănâncă mai puțin decât de obicei.


Metode prin care alinați durerile gingivale la bebeluș:

§ Ajutați-l prin masarea obrajilor și a gingiilor deoarece presiunea poate calma durerea, iar copilul se liniștește pentru o perioadă.
§ Veniți în ajutorul bebelușului cu o legumă tare sau orice altă jucărie specială pentru dentiție, pentru a o putea molfăi.
§ Oferiți-i o jucărie răcită pentru câteva momente la frigider pentru a-i ameliora durerea.
§ Lăsați-l să molfăie jucării din cauciuc natural, colorate cu pigmenți pe bază de apă care îi asigură confort și nu îi fac rău. Susțineți dezvoltarea copilului cu jucării non-toxice.
§ Nu lăsați bebelușul cu bărbia umedă, saliva excesivă îi poate provoca iritații pe pielea din jurul gurii.
§ Lăsați-l să-și maseze gingiile cu o periuță de dinți pentru bebeluși; copilul se va masa acolo unde simte discomfort, alinându-și astfel singur durerea și poate fi o ocazie foarte bună pentru a exersa spălatul pe dinți, creând un obicei care îl va ajuta pe termen lung.

Din fericire există aceste metode simple prin care puteți alina durerile gingivale ale celor mici, însă nu există o formulă general valabilă pentru toți bebelușii. Dacă nu funcționează niciun remediu din cele prezentate mai sus, consultați un medic pentru recomandarea unui tratament medicamentos.

Categorii

Suport clienti 10:00-16:00

0784181751 office@matimo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!